Thursday 17 March 2011

Lansare de carte Parfumul ingerilor de Ionela Flood 24 Martie 17.30 la Centrul Cultural "Eugen Ionescu", Slatina





Evenimente în lanţ la Teatrul „Eugen Ionescu”


Articol preluat de pe Gazeta Noua
http://www.gazetanoua.ro/index.php?mod=stiri&id=5742&title=Evenimente-in-lant-la-Teatrul-Eugen-Ionescu.html

Sfârşitul de lună aduce manifestări pe bandă rulantă
După ce săptămâna trecută au avut loc două lansări de carte şi un concert de muzică folk, în ultima zi din martie Teatrul Nottara va pune în scenă la Slatina comedia „Soţul păcălit”.

de Simona Chirici
simona.chirici@gazetanoua.ro

Startul maratonului cultural a fost dat de doi buni prieteni, „fraţi gemeni de metaforă”, Ionela Flood şi Constantin T. Ciubotaru, care au lansat joia trecută la Slatina două volume inedite de poezie şi de „scrieri pestriţe”.
În timp ce poeta care trăieşte în Londra a adus publicului slătinean o colecţie de versuri de dragoste cu influenţe din spaţiul cultural englezesc, intitulată „Parfumul îngerilor”, autorul din Roşiorii de Vede a adus în prim-plan o altă ţară vestică, Spania.

„Mă aflu la cel de-al doilea volum de poezie, ambele scrise în limba română. Chiar dacă locuiesc de peste zece ani în Marea Britanie, tot româna îmi este mai aproape de suflet atunci când vine vorba de poezie. M-am străduit în toţi aceşti ani petrecuţi acolo să promovez cultura românească într-o ţară multiculturală, în care se vorbesc şi se învaţă peste 200 de limbi. Am înfiinţat în acest sens o bibliotecă în Glasgow, care numără acum aproximativ 4.000 de volume în limba română, împreună cu un grup de prieteni şi cu sprijinul Bibliotecii Judeţene «Petre Dulfu» din Baia Mare”, a precizat Ionela Flood.

Cea de-a doua carte lansată joi, volumul de proză umoristică „Ole, ole, ole ! Unde mi-am băgat picioarele” al lui Ciubotaru a fost catalogat de autor ca fiind o radiografie a timpului petrecut de acesta printre iberici. Personajele din povestirile scrise cu ironie sunt români plecaţi la muncă în Spania, „căpşunari”, cu care scriitorul a stat de vorbă pe parcursul unei documentări făcute într-o zonă din apropierea Madridului.

Teatrul Nottara vine cu „Soţul păcălit”

După cele două lansări de carte, urmate de un concert de muzică folk, susţinut în foaierul instituţiei culturale de Mihai Preda şi Mihai Mălăescu, săptămâna viitoare, este programat la Complexul Cultural un spectacol de teatru. Actorii de la Nottara vin în 31 martie să destindă frunţile slătinenilor cu piesa „Soţul păcălit” de Moliere, o poveste plină de haz despre raporturile conjugale. Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a complexului, preţul unuia fiind de 25 de lei.

de Simona Chirici
simona.chirici@gazetanoua.ro
Gazeta Noua

No comments:

Post a Comment